Utbildning i webbdesign Örebro

Utbildning webbdesign

Hur gick vår resa inom utbildning webbdesign egentligen till? Vaknade vi en morgon och var kungar i branschen?

När vi såg att vi skulle starta ett företag av vår lilla idé så ville vi såklart ha en fin hemsida.
Ganska snart såg de flesta alternativen ut att vara dyra, krångliga eller billiga men ge en oproffsig känsla. Vi ville direkt att det skulle inge ett stabilt intryck med lite trevliga effekter.
Vilken väg skulle vi då gå? Vi hade inte så mycket pengar att kasta runt oss så vi fick arbeta smart och effektivt.

Vi läste det mesta materialet vi kunde hitta om ämnet. Både på forum, hemsidor, bloggar samt i böcker. Det finns mycket gratis information att hämta på biblioteket även om det känns gammaldags. Kollade igenom timtals med Youtube videos. Skaffade Dreamweaver och testade att koda en bit i taget i HTML samt CSS. Det första resultatet var inte direkt snyggt men funktionsdugligt. Dock ville vi inte ha en hemsida som såg ut att höra hemma på slutet av 90-talet. Därefter experimenterade vi för att se vad som hände när man ändrade något. Vad gick sönder, vad blev bättre?

Vi skrev därefter upp oss på kurser hos några olika amerikanska distansutbildningar. Vi kodade, pluggade, kodade, pluggade i närmare 2 veckor. Efter en intensiv period kunde vi bekvämt hantera grunderna som behövdes för att skapa mer innehållsrika hemsidor. Vi gick även in i grunderna för backend för att veta lite mer hur allt hänger samman. Därefter lärde vi oss att djupdyka in i andra sidors koder. Hur vi kunde kopiera deras idéer för att omvandla till något eget. Att lära sig grunderna inom backend och frontend har hjälpt oss enormt. Idag kan vi enkelt hitta fel och veta hur vi fixar detta med hjälp av internet. I början fick man panik när något kraschade. Sedan var det bara kul att testa gränserna. Går det att göra denna animationen i CSS eller måste jag involvera JS. Ganska snart såg vi att man kunde göra nästan allt manuellt via kod. Även om det var lite bökigare att uppdatera.

behöver ni utbildning inom webbdesign i örebro?

Efter denna läroperiod fick vi sätta oss in i hur man publicerade en hemsida. Vilken leverantör skulle man använda för domännamn? Vi valde att gå via flera olika leverantörer för att testa olika lösningar, prestanda och kundsupport. Att köpa de billiga via hostgator visade sig vara en dumdristing investering. Hemsidan var seg och laddningstiden var flera sekunder längre än svenska varianter.

Så vi lärde oss hur man startade LAMP-servrar samt vanliga linux servrar för att hosta på snabbaste alternativen vi kom på. Det var lite krångligare än planerat men funkade. Vi testade flera populära hosting alternativ men valde till slut de dyrare lösningarna som har givit oss bäst support samt driftsäkerhet.

Idag använder vi oss av en serverleverantör i Europa samt Glesys och det fungerar klockrent. Hemsidan orkar med flera besökare vid spikar (även om vi har väldigt små spikar).

Att bara knacka kod via Youtube funkar säkerligen för en del men vi rekommenderar att man ska signa upp sig på en dedikerad kurs. På så sätt vet man att allt material är framtaget för en orsak. Bind inte upp er på årslånga kontrakt direkt utan testa tjänsterna under en månad. Betala sedan månadsvis tills ni har lärt er vad ni behöver för era behov.

Så vad kostar det för en utbildning webbdesign? Räkna med att lägga några hundralappar dels i kurser samt domäner och hostingar. Man får testa sig fram och se vad som man känner sig bekväm med.

Vi kan hjälpa er att lära er grunderna eller hur ni underhåller er egen hemsida för en billig och snabbare hantering av uppdateringar på hemsidan.

Har ni funderingar om hemsidor eller annat kika in vår startsida. Alla kan lära sig att koda hemsidor.

Frågan är bara om du har tiden att få ihop det. Många företag tror att man kan slänga ihop något proffsigt på nån timme på egen hand. Sedan blir man sittande med ett halvfärdigt projekt i veckor. Därefter ger man upp och lägger detta på is. Helst ska inte detta ske då man visar upp ett felaktigt intryck av företaget.

Det känns inte så seriöst med halvdana hemsidor när man säljer tjänster eller produkter för tusentals kronor. Ta hjälp av någon som kan guida er, lära er att sköta er egen hemsida. Vi hjälper er att lyckas på nätet!

Se mer från vår blogg

Vi har mängder med intressanta blogginlägg som kan hjälpa er vidare. Klicka runt nedan eller navigera med hjälp av menyn i toppen eller botten av varje sida!

Skapa reklamfilm med drönare!
Att skapa en reklamfilm med drönare är enkelt och prisvärt i samband med reklamfilmsinspelning.
Lär dig skapa egna reklamfilmer!
Vill ni skapa egna reklamfilmer in-house? Vi hjälper er på vägen att klara er på egen hand!
Internationell reklamfilm
Behöver ni en reklamfilm som ska synas internationellt? Dels via nätet eller rulla på billboards? Örebro, Stockholm eller Shanghai?
Vad kostar en reklamfilm?
Vad som utgör priset för en reklamfilm beror på flera variabler. Vi tar även exempel för att visa vad det kostar att producera en reklamfilm.
Ljuskällor vad är det? Kan man påverka?
Varför är belysningen så viktig för fotografer och videofilmare? Det är ljuskällor vi fångar samt deras reflektioner. Häng med in!
Drönare i Örebro - Foto, video eller annat från ovan!
Behöver du drönarfoto eller drönarvideo i Örebro. Så kan vi erbjuda filmer upp till 4K samt bilder till flera sammanhang. Vi följer lagen!
SEO Örebro - Vi hjälper er att synas på nätet!
Vill du synas högre bland sökresultaten på Google eller slå konkurrenter när det kommer till SEO hör av er till oss i Örebro.
Videostabilisering - Hur fungerar det egentligen?
Här berättar vi om de olika teknikerna och verktygen som finns för videostabilisering. Detta kan göras både i fält samt post-production.
Optimera hastighet på hemsida
Vill du optimera hastighet på hemsida? Hur gör man egentligen för att den ska bli snabbare och vilka verktyg kan man ta hjälp av?
Videoredigeringsdator - Räcker det med en tablet eller?
Att bygga en videoredigeringsdator kan ibland låta krångligt. Mhz, GB, ram minne, processor och vad är allt egentligen? Häng med så visar vi!
Hur redigeras en reklamfilm
Hur redigeras en reklamfilm egentligen? Vad gör man för steg efter själva filmningen? Vilka program använder man sig av? Häng med in bts!
Mediabyrå Örebro - Kreativa och lösningsorienterade!
Mediabyrå Örebro som hjälper er att synas, skapa tillväxt samt nå ut till nya kunder. Tillsammans tar vi fram en plan för er framtid!
Hur man bygger FPV drönare
Hur man bygger fpv-drönare kan låta avancerat. Det är lugnt vi har varit i samma båt och berättar om hur man gör. Välkommen in!
Porträttfoto Örebro - Från stadsparken till ert kontor!
Visste du att vi kan fixa härligt porträttfoto i Örebro på stan? På så sätt får ni mer spännande och levande bakgrund än i studiomiljö.
Fotograf - När du vill förmedla din idé!
Söker ni en trevlig fotograf och undrar hur vi kan hjälpa er vidare? Här berättar vi lite om vad vi har gjort och kan göra för er. Välkommen!
SEO testa din hemsida
Vill du seo testa din hemsida? Då kan vi hjälpa er med gratis rapporter samt mer fördjupande rapporter om så önskas. Välkommen in!
Vad kostar en drönarfotografering
Vad kostar en drönarfotografering egentligen? Får man vara beredd att äta vatten och bröd eller är det en bra investering?
Billig reklamfilm till företag
Billig reklamfilm till företag? Finns det och vad kan man göra med en begränsad budget? Kika in så berättar vi mer! Det finns en lösning!
Hur gör man reklamfilm
Hur gör man reklamfilm egentligen? Är det bara att kladda ner en idé på ett papper sedan ringa in kollegorna och dra igång? Vi berättar!
Livestreama bröllop - Vi sänder i hela landet!
Vill ni livestreama ert bröllop? Vi kan hjälpa er att göra detta både öppet för allmänheten eller i privata grupper där nära och kära kan se!
Billig fotograf Örebro - Vi kanske kan hjälpa er!
Söker ni en billig fotograf i Örebro? Då kanske vi kan hjälpa er på vägen via våra kontakter eller hitta en lösning direkt. Välkommen in!
Livesändning Örebro - Portabelt, i studio eller hos er!
Vi har erfarenhet av livesändning i Örebro! Vill ni ha ett spännande live event, utbildning eller möte? Hör med oss så kommer vi med förslag!
360 live stream Örebro
Vill ni också utföra en 360 live stream i Örebro? Vi kan hjälpa er att utföra en livestream med 360 kamera i hög upplösning. Kika in!
Skapa reklamfilm med iphone
Kan man skapa en reklamfilm med iphone? Jajjemän, vilka verktyg behöver du, appar, samt andra frågeställningar kikar vi närmare på.
Utbildning i webbdesign Örebro
Utbildning webbdesign kan verka krångligt. Hur gjorde vi på Marulk Media för att lära oss det vi kan idag? Kan ni också ta samma steg?
Kamera reklamfilm - Kan man filma med vadsomhelst?
Kamera reklamfilm vilken typ av kamera passar detta bäst? Måste man ha en Arri Alexa eller funkar en Nikon D800? Häng med in och läs mer!
Hyra drönare i Örebro - Vi kanske kan hjälpa!
Vill ni hyra drönare i Örebro? Vi har flera olika typer av drönare och kanske kan hjälpa er vidare. Välkommen in för att läsa mer.
FPV drönare Örebro - När du vill ha action!
Vi är bland de första och fåtal i Örebro som erbjuder fpv drönare som komplement i våra tjänster. Detta ger härliga videos som få har.
Musik till reklamfilm - Tips o Trix!
Det är inte helt enkelt att hitta musik till reklamfilm eller andra typer av filmer. Hur är det med copyright? Vad ska jag ha? Häng med in!
Hemsidedesign Örebro
Vill du ha hjälp med responsiv webbdesign till din nya hemsida eller vill du klättra i rankningen på Google via SEO. Vi hjälper dig och är i Örebro!
Videoutrustning - Vad ska man tänka på inför inspelning?
Videoutrustning är det som bygger vår arsenal för att skapa reklamfilmer, mäklarvideos, event- samt bröllopsfilmer. Välkommen in att läsa mer!
Slowmotionfilm Örebro
Slowmotionfilm Örebro är något vi kan utföra åt ert företag eller projekt. Vi filmar med flera olika kamerasystem för att dokumentera säkert!
Produktfoto Örebro - Ingenting är omöjligt!
Vare sig det gäller utrustning för myndigheter, skor, truckar eller annat så behövs produktfoto i Örebro för marknadsföring. Välkommen in!
Industrifilm Örebro - När du vill ha fler kunder!
Industrifilm Örebro kan innebära dokumentation, reklamfilm eller instruktionsvideo i tuffa miljöer. Vi hjälper er med en säker lösning!
Företagshemsida i Örebro
Företagshemsida Örebro - Behöver ert företag en ny hemsida i Örebro? Vi kan fixa många olika typer av hemsida som hjälper er att sticka ut!
Bröllopsfoto Örebro - Vi hjälper er hela vägen!
Marulk Media hjälper er med bröllopsfoto i Örebro. Vi träffas för en kostnadsfri konsultation och går igenom detaljer. Välkommen in!
Drönarvideo i Örebro - Vi har flera lösningar!
Drönarvideo Örebro är något som vi erbjuder. Vi har flera olika drönare som passar olika behov samt krav. Vill ni filma i 4K fixar vi det!
Hemsida till förening med ny webbdesign?
Vill ni ha en trevlig hemsida till er förening? Då föreslår vi att ni läser mer om vad vi kan göra för er!

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss vid alla typer av frågor via formuläret nedan.

Vare sig det gäller en liten fråga om hur vi kan hjälpa er att dokumentera med drönare, hur en virtuell tur fungerar till offertförfrågningar.

Vi arbetar över hela landet och har även genomfört projekt utomlands i bland annat Mongoliet.

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vår logga lyser upp hos alla företag!

marulk media

Sedan starten 2018 har vi hjälpt organisationer från hela världen med kreativ media, live-streaming, dokumentationer, marknadsföring med mera!
Kanske behöver ni en ny responsiv hemsida, reklamfilm, produktblad eller virtuella turer? Eller rentav livesändning av event?

Kika gärna in på våra sociala medier eller kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er vidare.
Kika in några av våra filmer på Youtube!
Såklart finns vi även representarade på Facebook
Hitta oss på Instagram för att se härliga bilder och filmer
Marulk Media på linkedin för affärsrelaterade förfrågningar
Besök oss på twitter!
Kontaktpersoner:
Robin Eriksson, +46 70 71 72 655, robin@marulkmedia.com

Copyright © 2022 Marulk Media. All rights reserved.