Skapa reklamfilm med iphone

Skapa reklamfilm med iPhone?

Går det att skapa reklamfilm med iphone?

Kort sagt: Ja detta är helt klar möjligt och funkar för en del organisationer, företag, föreningar.

Du kan snabbt och enkelt få fram material utan större krav på operatören.

Långt svar: Det är möjligt men tänk på kraven ni har i efterhand. Färger, dynamiskt omfång samt bitrate hindrar i vissa områden. Ska du göra en film om ett företag så funkar det som bakom kulisserna kamera. Men som huvudkamera kanske man ska försöka leta efter en annan kamera.

Kan man spela in reklamfilm med sin iphone?

Vad ska man tänka på när man vill filma med sin telefon?

För det första måste du veta vilken app du vill använda. Den inbyggda kameraappen fungerar helt klart för en nybörjare.

När du vill lägga mer tid på att få bättre kvalité rekommenderar vi en tredjeparts app som exempelvis Filmic Pro.

Detta då man kan filma i högre bitrate, med plattare färgprofiler samt manuella inställningar av fokus, iso, slutartider osv.

Ska du filma statiskt på samma plats kanske det inte alltid behövs justeras så mycket inställningar. Tänk på att kontrollera att du filmar i högsta upplösningen eller att du inte står i slow-motion läget när du trycker på rec.

Stativ är inte alltid nödvändigt då inbyggda stabilisatorn gör ett mycket bra jobb. Det underlättar såklart om du kan sitta ner, luta dig mot något eller på annat sätt stödja dig under filmningen.

En ryckig video blir lätt jobbig att kolla på om inte innehållet är spektakulärt. Precis som när gubben blir jagad av en björn i norra Sverige som cirkulerade friskt på sociala medier för en tid sedan.

det är enkelt att tycka på knappen med telefonen

Tänk på att hålla dig till samma ljusnivåer om möjligt så inte kameran börjar skifta för att justera efter tillgängligt ljus.

När kameran ändrar dessa inställningar skiftar bilden mellan ljus och mörk flera gånger. Har du ett starkt ljus i bakgrunden bör du sikta på samma punkt hela tiden eller låsa exponeringen. På så sätt kommer vissa delar kanske att bli för ljusa / mörka men videon blir stabil i sin exponering genom hela filmen.

Försök också låsa färgprofilen eller vitbalansen så inte kameran justerar sig efter ändrade förutsättningar. På så sätt uppfattas färger i videon likadant.

Om det är flera klipp så gör det inget att färgerna är lite annorlunda.

Folk kommer dock att fundera när ni filmar och hudtoner skiftar mellan lila, bruna och beige. Så vill man inte ha det när man lanserar sin video.

ta god tid på dig att sikta och röra dig medan du filmar


Hur kan man skapa reklamfilm med iphone med högsta kvalité?

Ta hjälp av appar med manuella inställningar. Lås exponeringen i varje klipp. Bry dig inte om ifall ljuset ändras lite under inspelningen.

Skaffa er ett stativ, gimbal eller annan stabiliseringslösning. Det kan låta töntigt med ett stativ till en telefon. Men videosen kommer att upplevas så mycket proffsigare.

Vi kommer snart att släppa en serie där vi filmar ett antal olika reklamfilmer med iPhone för att visa att det är möjligt.

kvinna filmar personer utomhus

Bestäm redan innan ni börjar filma om ni ska lansera videon i vertikalt eller horisontellt läge. Detta gör det enklare att planera vad som ska synas i bilden.

Det är svårt att få det proffsigt om ni skiftar alla shots mellan detta. Kvalitén är inte såpass bra att man kan byta mellan lägena utan att det skulle märkas.

Ska ni släppa videon på instagram är kanske vertikalt att föredra. Vill ni ha möjlighet till både och bör ni filma horisontellt då man har lite mer utrymme att croppa in i efteråt.

Vill ni lära er mer om hur ni kan skapa videos på egen hand? Vi kan komma ut och lära er tips och tricks samt hur ni kan redigera dessa efteråt. Alla kan filma med lite övning. Genom att lägga några timmar på detta kan ni enkelt sköta filmer på egen hand av lättare karaktär.

Vill ni veta mer om iPhone eller om oss klicka på länkarna.

Har ni frågor om något beträffande detta? Skriv i formuläret nedan så hjälper vi er.

Se mer från vår blogg

Vi har mängder med intressanta blogginlägg som kan hjälpa er vidare. Klicka runt nedan eller navigera med hjälp av menyn i toppen eller botten av varje sida!

Skapa reklamfilm med drönare!
Att skapa en reklamfilm med drönare är enkelt och prisvärt i samband med reklamfilmsinspelning.
Lär dig skapa egna reklamfilmer!
Vill ni skapa egna reklamfilmer in-house? Vi hjälper er på vägen att klara er på egen hand!
Internationell reklamfilm
Behöver ni en reklamfilm som ska synas internationellt? Dels via nätet eller rulla på billboards? Örebro, Stockholm eller Shanghai?
Vad kostar en reklamfilm?
Vad som utgör priset för en reklamfilm beror på flera variabler. Vi tar även exempel för att visa vad det kostar att producera en reklamfilm.
Ljuskällor vad är det? Kan man påverka?
Varför är belysningen så viktig för fotografer och videofilmare? Det är ljuskällor vi fångar samt deras reflektioner. Häng med in!
Drönare i Örebro - Foto, video eller annat från ovan!
Behöver du drönarfoto eller drönarvideo i Örebro. Så kan vi erbjuda filmer upp till 4K samt bilder till flera sammanhang. Vi följer lagen!
SEO Örebro - Vi hjälper er att synas på nätet!
Vill du synas högre bland sökresultaten på Google eller slå konkurrenter när det kommer till SEO hör av er till oss i Örebro.
Videostabilisering - Hur fungerar det egentligen?
Här berättar vi om de olika teknikerna och verktygen som finns för videostabilisering. Detta kan göras både i fält samt post-production.
Optimera hastighet på hemsida
Vill du optimera hastighet på hemsida? Hur gör man egentligen för att den ska bli snabbare och vilka verktyg kan man ta hjälp av?
Videoredigeringsdator - Räcker det med en tablet eller?
Att bygga en videoredigeringsdator kan ibland låta krångligt. Mhz, GB, ram minne, processor och vad är allt egentligen? Häng med så visar vi!
Hur redigeras en reklamfilm
Hur redigeras en reklamfilm egentligen? Vad gör man för steg efter själva filmningen? Vilka program använder man sig av? Häng med in bts!
Mediabyrå Örebro - Kreativa och lösningsorienterade!
Mediabyrå Örebro som hjälper er att synas, skapa tillväxt samt nå ut till nya kunder. Tillsammans tar vi fram en plan för er framtid!
Hur man bygger FPV drönare
Hur man bygger fpv-drönare kan låta avancerat. Det är lugnt vi har varit i samma båt och berättar om hur man gör. Välkommen in!
Porträttfoto Örebro - Från stadsparken till ert kontor!
Visste du att vi kan fixa härligt porträttfoto i Örebro på stan? På så sätt får ni mer spännande och levande bakgrund än i studiomiljö.
Fotograf - När du vill förmedla din idé!
Söker ni en trevlig fotograf och undrar hur vi kan hjälpa er vidare? Här berättar vi lite om vad vi har gjort och kan göra för er. Välkommen!
SEO testa din hemsida
Vill du seo testa din hemsida? Då kan vi hjälpa er med gratis rapporter samt mer fördjupande rapporter om så önskas. Välkommen in!
Vad kostar en drönarfotografering
Vad kostar en drönarfotografering egentligen? Får man vara beredd att äta vatten och bröd eller är det en bra investering?
Billig reklamfilm till företag
Billig reklamfilm till företag? Finns det och vad kan man göra med en begränsad budget? Kika in så berättar vi mer! Det finns en lösning!
Hur gör man reklamfilm
Hur gör man reklamfilm egentligen? Är det bara att kladda ner en idé på ett papper sedan ringa in kollegorna och dra igång? Vi berättar!
Livestreama bröllop - Vi sänder i hela landet!
Vill ni livestreama ert bröllop? Vi kan hjälpa er att göra detta både öppet för allmänheten eller i privata grupper där nära och kära kan se!
Billig fotograf Örebro - Vi kanske kan hjälpa er!
Söker ni en billig fotograf i Örebro? Då kanske vi kan hjälpa er på vägen via våra kontakter eller hitta en lösning direkt. Välkommen in!
Livesändning Örebro - Portabelt, i studio eller hos er!
Vi har erfarenhet av livesändning i Örebro! Vill ni ha ett spännande live event, utbildning eller möte? Hör med oss så kommer vi med förslag!
360 live stream Örebro
Vill ni också utföra en 360 live stream i Örebro? Vi kan hjälpa er att utföra en livestream med 360 kamera i hög upplösning. Kika in!
Skapa reklamfilm med iphone
Kan man skapa en reklamfilm med iphone? Jajjemän, vilka verktyg behöver du, appar, samt andra frågeställningar kikar vi närmare på.
Utbildning i webbdesign Örebro
Utbildning webbdesign kan verka krångligt. Hur gjorde vi på Marulk Media för att lära oss det vi kan idag? Kan ni också ta samma steg?
Kamera reklamfilm - Kan man filma med vadsomhelst?
Kamera reklamfilm vilken typ av kamera passar detta bäst? Måste man ha en Arri Alexa eller funkar en Nikon D800? Häng med in och läs mer!
Hyra drönare i Örebro - Vi kanske kan hjälpa!
Vill ni hyra drönare i Örebro? Vi har flera olika typer av drönare och kanske kan hjälpa er vidare. Välkommen in för att läsa mer.
FPV drönare Örebro - När du vill ha action!
Vi är bland de första och fåtal i Örebro som erbjuder fpv drönare som komplement i våra tjänster. Detta ger härliga videos som få har.
Musik till reklamfilm - Tips o Trix!
Det är inte helt enkelt att hitta musik till reklamfilm eller andra typer av filmer. Hur är det med copyright? Vad ska jag ha? Häng med in!
Hemsidedesign Örebro
Vill du ha hjälp med responsiv webbdesign till din nya hemsida eller vill du klättra i rankningen på Google via SEO. Vi hjälper dig och är i Örebro!
Videoutrustning - Vad ska man tänka på inför inspelning?
Videoutrustning är det som bygger vår arsenal för att skapa reklamfilmer, mäklarvideos, event- samt bröllopsfilmer. Välkommen in att läsa mer!
Slowmotionfilm Örebro
Slowmotionfilm Örebro är något vi kan utföra åt ert företag eller projekt. Vi filmar med flera olika kamerasystem för att dokumentera säkert!
Produktfoto Örebro - Ingenting är omöjligt!
Vare sig det gäller utrustning för myndigheter, skor, truckar eller annat så behövs produktfoto i Örebro för marknadsföring. Välkommen in!
Industrifilm Örebro - När du vill ha fler kunder!
Industrifilm Örebro kan innebära dokumentation, reklamfilm eller instruktionsvideo i tuffa miljöer. Vi hjälper er med en säker lösning!
Företagshemsida i Örebro
Företagshemsida Örebro - Behöver ert företag en ny hemsida i Örebro? Vi kan fixa många olika typer av hemsida som hjälper er att sticka ut!
Bröllopsfoto Örebro - Vi hjälper er hela vägen!
Marulk Media hjälper er med bröllopsfoto i Örebro. Vi träffas för en kostnadsfri konsultation och går igenom detaljer. Välkommen in!
Drönarvideo i Örebro - Vi har flera lösningar!
Drönarvideo Örebro är något som vi erbjuder. Vi har flera olika drönare som passar olika behov samt krav. Vill ni filma i 4K fixar vi det!
Hemsida till förening med ny webbdesign?
Vill ni ha en trevlig hemsida till er förening? Då föreslår vi att ni läser mer om vad vi kan göra för er!

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss vid alla typer av frågor via formuläret nedan.

Vare sig det gäller en liten fråga om hur vi kan hjälpa er att dokumentera med drönare, hur en virtuell tur fungerar till offertförfrågningar.

Vi arbetar över hela landet och har även genomfört projekt utomlands i bland annat Mongoliet.

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vår logga lyser upp hos alla företag!

marulk media

Sedan starten 2018 har vi hjälpt organisationer från hela världen med kreativ media, live-streaming, dokumentationer, marknadsföring med mera!
Kanske behöver ni en ny responsiv hemsida, reklamfilm, produktblad eller virtuella turer? Eller rentav livesändning av event?

Kika gärna in på våra sociala medier eller kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er vidare.
Kika in några av våra filmer på Youtube!
Såklart finns vi även representarade på Facebook
Hitta oss på Instagram för att se härliga bilder och filmer
Marulk Media på linkedin för affärsrelaterade förfrågningar
Besök oss på twitter!
Kontaktpersoner:
Robin Eriksson, +46 70 71 72 655, robin@marulkmedia.com

Copyright © 2022 Marulk Media. All rights reserved.