Har du också blivit fascinerad av Johhny fpv’s video ovan? Så nu undrar du hur man bygger en fpv-drönare?
Vi satt i samma båt och började forska om vad man behövde för delar. Det är inte så enkelt som att bara köpa en dji färdigmonterat och klart. Det krävs lite lödning, parning av kontroll med drönare samt justering i exempelvis betaflight för att få den perfekt.
Häng med så berättar vi om vilka delar du behöver samt vad vi skaffade.
Har du byggt en dator innan så vet du lite hur man kopplar även fast du kanske inte lärt dig löda.
De delar du behöver är följande för att få en flygklar fpv-drönare.
Du behöver en kontroll som du styr din fpv-drönare med.
Det finns några olika tillverkare men de största och mest populära är Futaba samt Frsky.
Du behöver såklart inte den festate kontrollen för 15 tusen för att flyga din första drönare.
Vi rekommenderar att starta med en billig variant runt tusenlappen från Frsky eller Futaba. En modell är tex. Frsky Q X7 som kostar cirka 1000 kronor. Denna har några extra spakar om du vill ställa in funktioner på drönare som buzzer när du tappar bort den, pipande ljud från esc, växla mellan olika flyglägen med mera.
Denna är även kompatibel med flera olika simulatorer om du vill öva på att flyga i datorn innan du startar utomhus. Vilket vi rekommenderar starkt!
Vi flög 4-5 timmar på simulatorn innan vi begav oss ut. Något som vi tycker var mycket skönt så man hade lite grundläggande känsla för styrningen. Såklart kommer du att krascha ganska ofta i början.
Vad kostar det då att bygga ihop en flygklar fpv-drönare?
Det beror på hur man bygger fpv-drönare då det faktiskt finns färdigbyggda modeller som kostar lite extra. Det finns även modeller från Kina som inte kostar så mycket men kvalitén kanske är lite si och så. Räkna inte med för mycket garanti hjälp om du köper från Kina.
Vi rekommenderar att du köper begagnat av någon som kan bygga eller följer en guide där de listar aktuella produkter. Detta finns oftast på Getfpv eller rotorriot hemsidor. Då det spottas ut nya produkter varje månad kan vi inte skriva vad vid rekommenderar. Men sikta gärna på en 5″ drönare att börja med.
Säg att du bygger en egen 5″ drönare med relativt bra saker, en Frsky kontroller, en billig monitor samt laddare så landar du nog runt 8-9 000 kr.
Vill du ha bra glasögon att flyga med får du lägga till några tusenlappar. Batterier går åt och vi har 6 st per drönare. Batteritiden är inte mer än 6-7 minuter varvid du gärna vill ha med dig ett gäng.
Vi har mängder med intressanta blogginlägg som kan hjälpa er vidare. Klicka runt nedan eller navigera med hjälp av menyn i toppen eller botten av varje sida!
Välkommen att kontakta oss vid alla typer av frågor via formuläret nedan.
Vare sig det gäller en liten fråga om hur vi kan hjälpa er att dokumentera med drönare, hur en virtuell tur fungerar till offertförfrågningar.
Vi arbetar över hela landet och har även genomfört projekt utomlands i bland annat Mongoliet.