Drönare i Örebro - Foto, video eller annat från ovan!

Drönarfoto Örebro - Vi fotar från ovan åt dig!

Vi utför även drönarfoto samt drönarvideo i Örebro och följer givetvis gällande lagar och regler. Denna kan enkelt transporteras överallt och flygs upp till relativt starka vindförhållanden.  Nu har vi även införskaffat en specialdrönare som gör 200km/h för filmer i krävande miljöer. Visste du att vi även har filmat samt fotograferat i Asien åt turistguider?

Kontroll över en drönare under fotografering i Örebro

Marulk Media äger en Mavic 2 Pro som kan filma upp till 4K samt fotografera i mycket bra kvalité för sin storlek.
Dynamiskt omfång är mycket väl tilltaget för de flesta uppdragen. Vi kan vid behov hyra in större riggar om ni kräver att vi ska montera RED kameran för att få bästa möjliga kvalité men det är nästan uteslutande endast stora produktioner som kräver detta. Genom åren har vi genomfört flertalet flyguppdrag åt kunder inomhus samt utomhus runtom i landet. Att utföra drönarfoto ger dig unika perspektiv!

En drönarfotograf i Örebro behöver också vara en skicklig pilot för att kunna hantera en snabb farkost i luften. Vi flyger i snitt en gång per vecka och även i simulator för att hålla oss uppdaterade och vara beredda på alla tänkbara situationer som kan uppstå.

Vi följer gällande lagar och regler!

Det kan låta som en självklarhet att man inte skickar upp en drönare centralt i stan eller över folkmassor utan tillstånd. Men flertalet har redan gjort detta i Örebro vilket har lett till problem samt oönskade konsekvenser.

Innan uppdrag utförs centralt i Örebro måste ansökan om tillstånd kontrolleras samt flygplatschefen på USÖ underrättas. Hur gärna vi än vill flyga så vill vi inte riskera att drabba ambulanstransporter till och från flygplatsen. NA har bland annat flugit utan tillstånd vilket kunde lett till oönskade konsekvenser. Det vore katastrofalt att man flög sin drönare lite snabbt utan att tänka sig för och ambulansflyget måste ställas in. Det kan gälla liv och död. Att bara skicka upp den lilla farkosten för drönarfoto i Örebro bör tänkas igenom innan det utförs.

Se mer på nedanstående länk där SR berättar mer om situationen som uppstod:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=7048544

Det gäller att läsa reglerna innan!

Hur många flygtimmar har vi?

Vi har några hundra flygtimmar i ryggen och flyger oftast i manuellt läge. Givetvis kan drönaren även programmeras till att följa objekt samt andra kreativa rörelser. Men vi gillar att ha fullständig kontroll där vi även tar hjälp av sensorerna som känner av omkringliggande terrängen. Det är en smart liten maskin som tar sig in i många områden.

Drönarfoto i Örebro

Kan utföras vid en mängd olika typer av projekt. Det kan sträcka sig från dokumentation över ett område, både för skogsbruk, lantbruk, arkitekter med mera. Vissa vill helt enkelt ha några vinklar som de tidigare inte kunnat uppnå vid foto över sin byggnad, maskin eller byggnadsprojekt.

Dessa bilder kan användas till reklamsammanhang, för presentationer eller helt enkelt hemsidor / sociala medier.

Folk brukar uppskatta att ha några bilder som sticker ut från sina grannar. Typer av kunder som efterfrågar drönarfotografering i Örebro är bland annat mäklare, arkitekter, projektledare, övervakning av processer / tester, event med mera.

Drönarvideo i Örebro

Att filma med drönare ger en fantastisk upplevelse. Du behöver inte flyga runt frenetiskt som en helikopter för att samla på dig härliga klipp bara för att. Det smidiga är att du kan använda drönaren och efterliknade andra verktyg.

Vi kan till exempel imitera en stor kran, enorm slider eller andra saker. Tack vare drönaren finns inga fysiska begränsningar för rörelserna mer än räckvidd eller hinder runtomkring. De typer av rörliga klipp som du vill efterlikna från storfilmer eller reklamfilmer på tv kan vi säkerligen imitera.

Det enda vi måste dubbelkolla innan en flygning är plats, tid, tillstånd samt väderlek. Vi flyger inte om det riskerar säkerheten för någon.

Timelapse

Timelapse är en film där du spelar upp resultat i en annan hastighet är verkligheten. Det vanligaste är att man spelar in en sekvens över ett par timmar för att sedan spela upp detta på några sekunder.

Kanske skall en byggarbetsplats precis få in stora leveranser som kan vara kul att få med på film. Eller så vill du filma en tävling och visa en överblicksfilm som går mycket snabbare.

Dessa kan användas till flera typer av projekt och löper ofta bra ihop med intervjuer, voice overs eller vanliga reklamfilmer. Vi har utfört några olika timelapses med drönare och gör gärna fler! Det som begränsar är batteritiden på drönaren vilket ger oss ca 20-25 min ren flygtid beroende på väder. Sedan tas drönaren ner på marknivå för byte av batteri. Inom 1 minut är drönaren uppe i luften igen varvid ett litet glapp uppstår. Vid byte av vinkel syns ej detta i filmen.

Drönare i solnedgången

Vanliga frågor om drönare i Örebro

Hur ser ni på framtiden för drönarfoto eller drönarvideo i Örebro på Marulk Media?

Vi ser ett växande intresse inom detta. Oftast vet inte folk vad man kan få för typ av bilder med en drönare vilket gör drönarfoto i Örebro lite extra kul. Kanske har de flugit med vänner privat utan att bry sig om att flyga med bilden i åtanke. Numera brukar denna följa med oss på de flesta kundbesöken då den inte tar så stor plats.
Framåt sommaren har vi även planer på att utöka vår arsenal med en race-drönare som kommer att användas till specifika projekt inom filmning. Då dessa har en begränsad flygtid på ca 10 minuter samt är väldigt snabba är de inte lämpliga för fotografering. Det vi kommer använda vår till är just snabba filmsekvenser till reklamfilmer. Detta kan innefatta biljakter, mc-åkning, cross-åkning, skidåkning samt mer.

Vad kostar det att få hjälp av er med drönaruppdrag?

För att veta mer om vår aktuella prisssättning ber vi dig att kika in vår prislista som finns i menyn eller genom knappen här. Detta faller under samma kategori som vanlig fotografering / filmarbete. Vi utgår alltid från Örebro men ibland är vi på resande fot i världen och kanske är nära till hands även där ni vill filma. Vi har bland annat planer på Mongoliet, Norge samt Kroatien inför sommaren 2019.

Kan man få se mer av vad ni filmat tidigare som referensprojekt?

Eventuellt kan visa upp lite mer än det som syns i nuvarande reel. Fler klipp förekommer oftast i inlägg på sociala medier såsom facebook, instagram eller twitter. De flesta projekt som vi utför görs med en NDA (Non-Disclosure Agreement) dvs att vi inte får visa något eller ens berätta om plats, tid eller kund. Självklart berättar vi inget av det som sagts mellan oss eller någon information, bilder, klipp eller liknande läcker vidare.

Hur bra blir kvalitén på filmerna från drönaren? Kommer det enkelt kunna matchas med övriga filmer?

Alla filmfiler från drönaren sparas i 4K och .h265 som container vilket är effektivare än .h264 som leder till bättre skärpa & färger. Drönarens lilla kamera är tillverkad av Hasselblad som också är ett gammalt svenskt företag. Denna klarar av upp till 10-bitars färger. Vilket är enormt mycket bättre än tidigare 8-bitars som är vanliga standarden. När du ser på en film på vita duken är den oftast filmad i 14 eller 16-bitars färgomfång. Vilket ger ett helt annat djup i bilden. Vad betyder då detta? Vi illustrerar enkelt nedan.

Vi skulle vilja filma lite till vår bil-klubb / mc-klubb, hinner drönaren följa oss på landsväg?

Drönaren kan färdas i cirka 70 km/h i sportläget. Vid denna fart filmar vi helst bara i raka vinklar dvs från samma håll genom sekvensen. Då det rör sig om en pilot som även sköter kameran vill man kolla upp ibland för att se var man befinner sig fysiskt. Vi filmar helst upp till hastigheter om ca 50 km/h för att ha bra kontroll över kamerarörelser samt kunna röra oss i sidled och höjdled i samma svep.

Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig i Örebro med drönare vare sig det gäller tips & trix eller drönarfoto / drönarvideo. Skicka oss ett meddelande så hjälper vi gärna till.

Se mer från vår blogg

Vi har mängder med intressanta blogginlägg som kan hjälpa er vidare. Klicka runt nedan eller navigera med hjälp av menyn i toppen eller botten av varje sida!

Skapa reklamfilm med drönare!
Att skapa en reklamfilm med drönare är enkelt och prisvärt i samband med reklamfilmsinspelning.
Lär dig skapa egna reklamfilmer!
Vill ni skapa egna reklamfilmer in-house? Vi hjälper er på vägen att klara er på egen hand!
Internationell reklamfilm
Behöver ni en reklamfilm som ska synas internationellt? Dels via nätet eller rulla på billboards? Örebro, Stockholm eller Shanghai?
Vad kostar en reklamfilm?
Vad som utgör priset för en reklamfilm beror på flera variabler. Vi tar även exempel för att visa vad det kostar att producera en reklamfilm.
Ljuskällor vad är det? Kan man påverka?
Varför är belysningen så viktig för fotografer och videofilmare? Det är ljuskällor vi fångar samt deras reflektioner. Häng med in!
Drönare i Örebro - Foto, video eller annat från ovan!
Behöver du drönarfoto eller drönarvideo i Örebro. Så kan vi erbjuda filmer upp till 4K samt bilder till flera sammanhang. Vi följer lagen!
SEO Örebro - Vi hjälper er att synas på nätet!
Vill du synas högre bland sökresultaten på Google eller slå konkurrenter när det kommer till SEO hör av er till oss i Örebro.
Videostabilisering - Hur fungerar det egentligen?
Här berättar vi om de olika teknikerna och verktygen som finns för videostabilisering. Detta kan göras både i fält samt post-production.
Optimera hastighet på hemsida
Vill du optimera hastighet på hemsida? Hur gör man egentligen för att den ska bli snabbare och vilka verktyg kan man ta hjälp av?
Videoredigeringsdator - Räcker det med en tablet eller?
Att bygga en videoredigeringsdator kan ibland låta krångligt. Mhz, GB, ram minne, processor och vad är allt egentligen? Häng med så visar vi!
Hur redigeras en reklamfilm
Hur redigeras en reklamfilm egentligen? Vad gör man för steg efter själva filmningen? Vilka program använder man sig av? Häng med in bts!
Mediabyrå Örebro - Kreativa och lösningsorienterade!
Mediabyrå Örebro som hjälper er att synas, skapa tillväxt samt nå ut till nya kunder. Tillsammans tar vi fram en plan för er framtid!
Hur man bygger FPV drönare
Hur man bygger fpv-drönare kan låta avancerat. Det är lugnt vi har varit i samma båt och berättar om hur man gör. Välkommen in!
Porträttfoto Örebro - Från stadsparken till ert kontor!
Visste du att vi kan fixa härligt porträttfoto i Örebro på stan? På så sätt får ni mer spännande och levande bakgrund än i studiomiljö.
Fotograf - När du vill förmedla din idé!
Söker ni en trevlig fotograf och undrar hur vi kan hjälpa er vidare? Här berättar vi lite om vad vi har gjort och kan göra för er. Välkommen!
SEO testa din hemsida
Vill du seo testa din hemsida? Då kan vi hjälpa er med gratis rapporter samt mer fördjupande rapporter om så önskas. Välkommen in!
Vad kostar en drönarfotografering
Vad kostar en drönarfotografering egentligen? Får man vara beredd att äta vatten och bröd eller är det en bra investering?
Billig reklamfilm till företag
Billig reklamfilm till företag? Finns det och vad kan man göra med en begränsad budget? Kika in så berättar vi mer! Det finns en lösning!
Hur gör man reklamfilm
Hur gör man reklamfilm egentligen? Är det bara att kladda ner en idé på ett papper sedan ringa in kollegorna och dra igång? Vi berättar!
Livestreama bröllop - Vi sänder i hela landet!
Vill ni livestreama ert bröllop? Vi kan hjälpa er att göra detta både öppet för allmänheten eller i privata grupper där nära och kära kan se!
Billig fotograf Örebro - Vi kanske kan hjälpa er!
Söker ni en billig fotograf i Örebro? Då kanske vi kan hjälpa er på vägen via våra kontakter eller hitta en lösning direkt. Välkommen in!
Livesändning Örebro - Portabelt, i studio eller hos er!
Vi har erfarenhet av livesändning i Örebro! Vill ni ha ett spännande live event, utbildning eller möte? Hör med oss så kommer vi med förslag!
360 live stream Örebro
Vill ni också utföra en 360 live stream i Örebro? Vi kan hjälpa er att utföra en livestream med 360 kamera i hög upplösning. Kika in!
Skapa reklamfilm med iphone
Kan man skapa en reklamfilm med iphone? Jajjemän, vilka verktyg behöver du, appar, samt andra frågeställningar kikar vi närmare på.
Utbildning i webbdesign Örebro
Utbildning webbdesign kan verka krångligt. Hur gjorde vi på Marulk Media för att lära oss det vi kan idag? Kan ni också ta samma steg?
Kamera reklamfilm - Kan man filma med vadsomhelst?
Kamera reklamfilm vilken typ av kamera passar detta bäst? Måste man ha en Arri Alexa eller funkar en Nikon D800? Häng med in och läs mer!
Hyra drönare i Örebro - Vi kanske kan hjälpa!
Vill ni hyra drönare i Örebro? Vi har flera olika typer av drönare och kanske kan hjälpa er vidare. Välkommen in för att läsa mer.
FPV drönare Örebro - När du vill ha action!
Vi är bland de första och fåtal i Örebro som erbjuder fpv drönare som komplement i våra tjänster. Detta ger härliga videos som få har.
Musik till reklamfilm - Tips o Trix!
Det är inte helt enkelt att hitta musik till reklamfilm eller andra typer av filmer. Hur är det med copyright? Vad ska jag ha? Häng med in!
Hemsidedesign Örebro
Vill du ha hjälp med responsiv webbdesign till din nya hemsida eller vill du klättra i rankningen på Google via SEO. Vi hjälper dig och är i Örebro!
Videoutrustning - Vad ska man tänka på inför inspelning?
Videoutrustning är det som bygger vår arsenal för att skapa reklamfilmer, mäklarvideos, event- samt bröllopsfilmer. Välkommen in att läsa mer!
Slowmotionfilm Örebro
Slowmotionfilm Örebro är något vi kan utföra åt ert företag eller projekt. Vi filmar med flera olika kamerasystem för att dokumentera säkert!
Produktfoto Örebro - Ingenting är omöjligt!
Vare sig det gäller utrustning för myndigheter, skor, truckar eller annat så behövs produktfoto i Örebro för marknadsföring. Välkommen in!
Industrifilm Örebro - När du vill ha fler kunder!
Industrifilm Örebro kan innebära dokumentation, reklamfilm eller instruktionsvideo i tuffa miljöer. Vi hjälper er med en säker lösning!
Företagshemsida i Örebro
Företagshemsida Örebro - Behöver ert företag en ny hemsida i Örebro? Vi kan fixa många olika typer av hemsida som hjälper er att sticka ut!
Bröllopsfoto Örebro - Vi hjälper er hela vägen!
Marulk Media hjälper er med bröllopsfoto i Örebro. Vi träffas för en kostnadsfri konsultation och går igenom detaljer. Välkommen in!
Drönarvideo i Örebro - Vi har flera lösningar!
Drönarvideo Örebro är något som vi erbjuder. Vi har flera olika drönare som passar olika behov samt krav. Vill ni filma i 4K fixar vi det!
Hemsida till förening med ny webbdesign?
Vill ni ha en trevlig hemsida till er förening? Då föreslår vi att ni läser mer om vad vi kan göra för er!

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss vid alla typer av frågor via formuläret nedan.

Vare sig det gäller en liten fråga om hur vi kan hjälpa er att dokumentera med drönare, hur en virtuell tur fungerar till offertförfrågningar.

Vi arbetar över hela landet och har även genomfört projekt utomlands i bland annat Mongoliet.

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vår logga lyser upp hos alla företag!

marulk media

Sedan starten 2018 har vi hjälpt organisationer från hela världen med kreativ media, live-streaming, dokumentationer, marknadsföring med mera!
Kanske behöver ni en ny responsiv hemsida, reklamfilm, produktblad eller virtuella turer? Eller rentav livesändning av event?

Kika gärna in på våra sociala medier eller kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa er vidare.
Kika in några av våra filmer på Youtube!
Såklart finns vi även representarade på Facebook
Hitta oss på Instagram för att se härliga bilder och filmer
Marulk Media på linkedin för affärsrelaterade förfrågningar
Besök oss på twitter!
Kontaktpersoner:
Robin Eriksson, +46 70 71 72 655, robin@marulkmedia.com

Copyright © 2022 Marulk Media. All rights reserved.